Pomys艂 balnalnie prosty, kt贸ry zrodzi艂 si臋 w trakcie przygotowywania bu艂ki tartej ze starego chleba. Tym razem postanowi艂am doda膰 zio艂a - lekko podsuszone i tak powsta艂a zio艂owa bu艂ka tarta. Sprawdza si臋 艣wietnie - polecam.
CO POTRZEBUJEMY:
- czerstwy chleb
- suszone zio艂a (np. prowansalskie, oregano, tymianek, bazylia)
DO DZIE艁A:
- Umie艣膰 wszystkie sk艂adniki w malakserze i miksuj do uzyskania odpowiedniego rozdrobnienia.
- Prze艂贸偶 do szczelnie zamykanego s艂oika.
- Panierk臋 mo偶na wykorzysta膰 r贸wnie偶 jako dodatek do gotowanego kalafiora, fasolki, ale te偶 jako dodatek do kotlet贸w mielonych.
THERMOMIX DO DZIE艁A:
- Umie艣膰 wszystkie sk艂adniki w naczyniu - ustaw 10 sekund obroty 10 - w razie potrzeby pom贸偶 sobie kopystk膮. Czynno艣膰 powtarzaj do uzyskania odpowiedniego rozdrobnienia.
- Prze艂贸偶 do szczelnie zamykanego s艂oika.
- Panierk臋 mo偶na wykorzysta膰 r贸wnie偶 jako dodatek do gotowanego kalafiora, fasolki, ale te偶 jako dodatek do kotlet贸w mielonych.
Brak komentarzy :
Prze艣lij komentarz