Dzi艣 przedstawiam Wam moj膮 wersj臋 bezik贸w. Poniewa偶 p艂atki owsiane bardzo lubi臋 i staram si臋 je dodawa膰 do przer贸偶nych wypiek贸w, tym razem trafi艂y do bez贸w. Bezy jak to bezy - musz膮 by膰 ob艂臋dnie s艂odkie.
Nie znalaz艂am jeszcze idealnego zamiennika bia艂ego cukru, kt贸ry pozwoli艂by na ubicie bia艂ek i cukru na idealnie zwart膮 mas臋. Jednak zaryzykowa艂am tym razem u偶ycie cukru br膮zowego i op艂aci艂o si臋. Smakuj膮 bardzo bardzo - a p艂atki owsiane trzymaj膮 wilgo膰 w bezie i dzi臋ki temu z zewn膮trz jest chrupi膮ca za to w 艣rodku mi臋kka i smakowita. Ciekawy posmak uzyska艂am dzi臋ki dodaniu mi臋ty i zmielonego sezamu. Jest to kolejny s艂odki dodatek do szkolnej 艣niadani贸wki ale te偶 smaczna przek膮ska do kawy.
Nie znalaz艂am jeszcze idealnego zamiennika bia艂ego cukru, kt贸ry pozwoli艂by na ubicie bia艂ek i cukru na idealnie zwart膮 mas臋. Jednak zaryzykowa艂am tym razem u偶ycie cukru br膮zowego i op艂aci艂o si臋. Smakuj膮 bardzo bardzo - a p艂atki owsiane trzymaj膮 wilgo膰 w bezie i dzi臋ki temu z zewn膮trz jest chrupi膮ca za to w 艣rodku mi臋kka i smakowita. Ciekawy posmak uzyska艂am dzi臋ki dodaniu mi臋ty i zmielonego sezamu. Jest to kolejny s艂odki dodatek do szkolnej 艣niadani贸wki ale te偶 smaczna przek膮ska do kawy.
CO POTRZEBUJEMY:
- 2 bia艂ka
- 2 艂y偶ki cukru
- 4 - 5 艂y偶ek zmielonego sezamu
- 3-4 艂y偶ki p艂atk贸w owsianych
- suszona mi臋ta
- kropla oleju
DO DZIE艁A:
Ubij bia艂ka na sztywn膮 pian臋. Musi by膰 tak ubita, 偶e naczynie przewr贸cone do g贸ry nogami trzyma pian臋 w 艣rodku. Dopiero wtedy mo偶esz doda膰 cukier, p艂atki owsiane i pokruszon膮 mi臋te. Wymieszaj na wolnych obrotach. Dodaj sezam i kropl臋 oleju.
Na blaszk臋 roz艂贸偶 papier do pieczenia i wyk艂adaj 艂y偶k膮 mas臋 formuj膮c okr膮g艂e ciasteczka. Do nagrzanego pieca (170 stopni) w艂贸偶 beziki na oko艂o 15-20 minut. Po tym czasie pozostaw je w niedomnki臋tym piekarniku na oko艂o 10-15 minut.
przed: po:
DOBRE RADY ZAWSZE W CENIE:
- moje bezy wysz艂y z pieca bardzo wilgotne - warto pozostawi膰 je na noc swobodnie (bez przykrycia), aby wspaniale dosch艂y i nast臋pnego dnia - by艂y doskona艂ym smako艂ykiem
- z podanej porcji wysz艂o oko艂o 15 bezik贸w - porcje mo偶esz oczywi艣cie powiela膰
Czego Ty kobieto nie wymyslisz. Rewelacyjny pomys艂. Przy najbli偶szej okazji wypr贸buj臋 馃榾
OdpowiedzUsu艅Robaki bardzo lubi膮 mi臋t臋. Jestem ciekawa czy Ci posmakuj膮 :)
Usu艅przepis rewelacja !! na pewno skradn臋
OdpowiedzUsu艅b臋dzie mi bardzo mi艂o :)
Usu艅Robi臋 przy najbli偶szej okazji :)
OdpowiedzUsu艅呕ycz臋 smacznego 馃構馃挜馃憣馃徎
Usu艅