Dzisiaj kr贸tko i na temat - a temat jest taki: co zrobi膰 z du偶膮 ilo艣ci膮 ugotowanych jajek…np. po 艣wi臋tach Wielkanocnych. Proponuj臋 pomidorow膮 past臋 do chleba, kt贸r膮 robi艂a moja mama. Gwarantuj臋, 偶e zasmakuje wszystkim.
CO POTRZEBUJEMY:
- 3 du偶e 艂y偶ki mi臋kkiego mas艂a
- 3 艂y偶ki koncentratu pomidorowego
- gotowane na twardo jaja (oko艂o 6-7 sztuk)
- ma艂a cebulka
- s贸l, cukier, pieprz
DO DZIE艁A:
Cebulk臋 posiekaj najdrobniej jak potrafisz. Posyp szczypt膮 cukru i zostaw na chwilk臋, aby zmi臋k艂a. Do miski w艂贸偶 mas艂o. Zetrzyj jaja na najdrobniejszych oczkach tarki. Pos贸l i wymieszaj z mas艂em. Dodaj koncentrat. Wszystko po艂膮cz i delektuj si臋.
S M A C Z N E G O
DOBRE RADY ZAWSZE W CENIE:
- Je艣li chodzi o koncentrat pomidorowy - to proponuj臋 doda膰 najpierw 2 艂y偶ki i smakowa膰. Pasta mo偶e by膰 bardziej lub mniej pomidorowa - wed艂ug Waszego gustu.
- Moim ulubionym koncentratem jest ten, zakupiony w Rossmannie - sk艂ad: 100% pomidor贸w :)
- Polecam posypa膰 kanapk臋 艣wie偶o zmielonym pieprzem czerwonym.
Pyszna alternatywa dla zwyk艂ej pasty jajecznej :)
OdpowiedzUsu艅znika w okamgnieniu 馃槉 tak jak w moim rodzinnym domu...przed laty ❤️
Usu艅Moim tez bardzo smakuje !
Usu艅馃槉
Usu艅