kwietnia 30, 2016

馃嵐lemoniada rabarbarowa





Maj贸wka od zawsze kojarzy mi si臋 z upa艂ami i lenistwem w 30-stopniowej temperaturze. W tym roku zapowiadaj膮 kapry艣n膮 pogod臋 w kratk臋, ale na przek贸r temu proponuj臋 lemoniad臋 o smaku rabarbaru. Pysznie smakuje z dodatkiem kostki lodu.

CO POTRZEBUJEMY:
  • 1,5 l wody
  • 6 艂odyg rabarbaru
  • 5-6 艂y偶ek miodu (u mnie gryczany)
  • 2 gwiazdy any偶u
  • 6 go藕dzik贸w



DO DZIE艁A:
Wlej wod臋 do garnka i dodaj mi贸d. Zagotuj. Dodaj any偶 i go藕dziki oraz rabarbar. Gotuj 10 minut. 
Nast臋pnie poczekaj a偶 wywar wystygnie i przeced藕 przez sito. Lemoniad臋 podawaj sch艂odzon膮. 

DOBRE RADY ZAWSZE W CENIE:
  • Jesli nie lubisz miodu gryczanego zast膮p go innym miodem lub tym czym lubisz s艂odzi膰. 
  • W ciep艂e dni podawaj z kostk膮 lodu. 





4 komentarze :

  1. Pycha - idealna ! Z kwaskowato艣ci膮 rabarbaru musi by膰 mega orze藕wiaj膮ca :)

    OdpowiedzUsu艅
  2. Lepiej m贸d lepiej nie gotowa膰 a doda膰 kiedy mikstura troch臋 ostygnie do 60•

    OdpowiedzUsu艅

Copyright © 2014 馃崿 Smako艂yki Dominiki 馃崿 , Blogger