Maj贸wka od zawsze kojarzy mi si臋 z upa艂ami i lenistwem w 30-stopniowej temperaturze. W tym roku zapowiadaj膮 kapry艣n膮 pogod臋 w kratk臋, ale na przek贸r temu proponuj臋 lemoniad臋 o smaku rabarbaru. Pysznie smakuje z dodatkiem kostki lodu.
CO POTRZEBUJEMY:
- 1,5 l wody
- 6 艂odyg rabarbaru
- 5-6 艂y偶ek miodu (u mnie gryczany)
- 2 gwiazdy any偶u
- 6 go藕dzik贸w
DO DZIE艁A:
Wlej wod臋 do garnka i dodaj mi贸d. Zagotuj. Dodaj any偶 i go藕dziki oraz rabarbar. Gotuj 10 minut.
Nast臋pnie poczekaj a偶 wywar wystygnie i przeced藕 przez sito. Lemoniad臋 podawaj sch艂odzon膮.
DOBRE RADY ZAWSZE W CENIE:
- Jesli nie lubisz miodu gryczanego zast膮p go innym miodem lub tym czym lubisz s艂odzi膰.
- W ciep艂e dni podawaj z kostk膮 lodu.
Pycha - idealna ! Z kwaskowato艣ci膮 rabarbaru musi by膰 mega orze藕wiaj膮ca :)
OdpowiedzUsu艅Zulu k - uj臋艂a艣 to idealnie :)
Usu艅Lepiej m贸d lepiej nie gotowa膰 a doda膰 kiedy mikstura troch臋 ostygnie do 60•
OdpowiedzUsu艅dzi臋kuj臋 za trafn膮 uwag臋 馃槝
Usu艅