P艂atki r贸偶y uwielbiam za ich fantastyczny zapach i smak. Niebawem planuj臋 przygotowa膰 p膮czki z nadzieniem r贸偶anym, kt贸re uwa偶am za jedyne i prawdziwe. A ciasto z mgie艂k膮 r贸偶an膮….skusicie si臋 na co艣 takiego? Jest puszyste i aksamitne w smaku. A przygotujecie je w kilka minut. Baz膮 do dzisiejszego ciasta by艂 chlebek bananowy, kt贸ry piek艂am w ubieg艂ym roku. Podstawowy przepis na chlebek znajdziecie T U.
CO POTRZEBUJEMY:
- 2 dojrza艂e banany
- 4 du偶e 艂y偶ki oleju kokosowego
- 2 jajka
- 1 szklanka m膮ki pszennej
- 0,5 szklanki m膮ki pe艂noziarnistej (je艣li nie lubisz - dodaj tylko pszenn膮)
- 4 艂y偶ki konfitury R脫呕ANA MGIE艁KA
- 2 艂y偶ki syropu klonowego
- 1 艂y偶eczka olejku waniliowego
- 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
- 1 艂y偶eczka sody oczyszczonej
DO DZIE艁A:
Rozgnie膰 banany widelcem. Dodaj powid艂a i roztrzepane jajka. Wymieszaj. Dodaj olej, syrop klonowy oraz m膮k臋 wymieszan膮 z proszkiem i sod膮. Dok艂adnie po艂膮cz wszystkie sk艂adniki. Prze艂贸偶 mas臋 do do keks贸wki i piecz w temperaturze 175 stopni przez 50-55 minut.
Thermomix do dzie艂a:
1. W艂贸偶 banany, jajka i powid艂a do o - 10 sekund/obroty 4.
2. Wymieszaj obie m膮ki oraz proszek do pieczenia i sod臋.
3. Ustaw czas na 2 minuty / obroty 4 i dodaj olej, syrop klonowy i po 艂y偶ce m膮k臋.
4. Prze艂贸偶 mas臋 do do keks贸wki i piecz w temperaturze 175 stopni przez 50-55 minut.
1. W艂贸偶 banany, jajka i powid艂a do o - 10 sekund/obroty 4.
2. Wymieszaj obie m膮ki oraz proszek do pieczenia i sod臋.
3. Ustaw czas na 2 minuty / obroty 4 i dodaj olej, syrop klonowy i po 艂y偶ce m膮k臋.
4. Prze艂贸偶 mas臋 do do keks贸wki i piecz w temperaturze 175 stopni przez 50-55 minut.
DOBRE RADY ZAWSZE W CENIE:
- Pod koniec pieczenia sprawd藕 patyczkiem czy ciasto si臋 dobrze upiek艂o.
- Ten wypiek jest idealny na drugie 艣niadanie do szko艂y czy pracy.
- Do ciasta pasuj膮 te偶 p艂atki migda艂owe lub orzechy laskowe - mo偶na je doda膰 przed pieczeniem.
- Przed w艂o偶eniem ciasta do piekarnika mo偶esz nadzia膰 chlebek porcj膮 konfitury. Na艂贸偶 艂y偶eczk膮 w kilku miejscach r贸偶臋 i zatop j膮 w masie ciasta.
- Zach臋cam Was do zakupu konfitury z firmy Ogr贸dek Dziadunia. Sk艂ad wszystkich ich produkt贸w jest powalaj膮cy. Kr贸tka lista sk艂adnik贸w i rewelacyjny prawdziwy smak ka偶dego produktu.
Pierwszy raz spotykam sie z ta konfitura.gdzie ja kupilas Sis?bede dzis piek艂a to ciacho tylko ze z konfitura z pomara艅czy ☺
OdpowiedzUsu艅konfitura r贸偶ana jest dost臋pna na stronie sklep.ogrodekdziadunia.pl - podlinkowa艂am bezpo艣rednio konfitur臋 w sk艂adnikach - sp贸jrz ☺️
Usu艅