Naczyta艂am si臋 ostatnio o oleju palmowym i deczko mnie przerazi艂 sk艂ad wielu s艂odko艣ci. Ulubiona s艂odycz Pana Robaka czyli nutella powala swoim sk艂adem. Dlatego postanowi艂am po raz kolejny przygotowa膰 wersj臋 domow膮 sklepowego przysmaku. Jak do tej pory sukcesem cieszy si臋 m贸j:
domowy KUBU艢 - przepis tutaj: K L I K
domowe 偶elki - przepis tutaj: K L I K
vegeta - przepis tutaj: K L I K
kostka roso艂owa tzw. bulionetka - przepis tutaj: K L I K
Dzi艣 do艂膮czy do tej listy domowa nutelka :)
CO POTRZEBUJEMY:
- 150 g orzech贸w laskowych
- 40 g kakao
- 1/2 szklanki mleka
- 200 g miodu (nie lej膮cego si臋)
- 6 daktyli
DO DZIE艁A:
Wszystkie sk艂adniki w艂贸偶 do malaksera lub blendera i zmiksuj na g艂adko.
Thermomix do dzie艂a:
1. Wszystkie sk艂adniki umie艣膰 w naczyniu - 1 minuta / obroty 10.
DOBRE RADY ZAWSZE W CENIE:
- Nutelka 艣wietnie nadaje si臋 do deser贸w, nale艣nik贸w czy do chleba. Jest idealna jako dodatek do pankejk贸w, np. tych —> K L I K
- Przechowujemy w lod贸wce.
Jak d艂ugo mozna przechowywa膰 ten smako艂yk?musze koniecznie zrobic :)
OdpowiedzUsu艅Ci臋偶ko mi powiedzie膰 ile dok艂adnie mo偶e posta膰, ale my艣l臋, 偶e spokojnie 2 tygodnie ☺️ u nas po 2 dniach nie ma ju偶 ponad po艂owy 馃構
Usu艅