Zawsze gdy widze w sklepie ricott臋, kupuj臋 ja z nadziej膮, 偶e w ko艅cu przygotuj臋 placuszki z ricotty. A rzeczywisto艣膰 jest taka, 偶e zwykle u偶ywam jej do zupe艂nie innych da艅. I tak sta艂o si臋 r贸wnie偶 tym razem. Nie mamy s艂odziutkich placuszk贸w. Mamy zdrow膮 warzywn膮 przek膮sk臋 - cukiniowe rolsy. Nie do艣膰, 偶e szybko si臋 je przygotowuje, to s膮 do tego zdrowe i pi臋knie si臋 prezentuj膮.
CO POTRZEBUJEMY:
- ma艂a cukinia
- opakowanie serka ricotta
- 2 艂y偶ki smietany
- 1/2 czerwonej papryki
- szczypiorek
- przyprawy: s贸l, pieprz, granulowany czosnek, 艣wie偶a bazylia (kilka listk贸w)
DO DZIE艁A:
- Twaro偶ek wy艂贸偶 do miski i po艂膮cz ze 艣mietan膮.
- Papryk臋 pokr贸j w drobn膮 kosteczk臋, szczypior posiekaj. Dodaj oba warzywa oraz przyprawy do ricotty i dok艂adnie wymieszaj.
- Cukini臋 kroimy w bardzo cieniutkie i d艂ugie plasterki - u偶ywamy do tego obieraczki do warzyw.
- Na brzeg ka偶dego plasterka cukinii wy艂贸偶 porcj臋 nadzienia z ricotty i zawi艅 jak roladk臋. Postaw na talerzyku. Post臋puj tak ze wszystkimi plasterkami cukinii, a偶 do wyczerpania sk艂adnik贸w.
Brak komentarzy :
Prze艣lij komentarz