Ciasto francuskie to sta艂e wyposa偶enie mojej lod贸wki. Gdy przychodzi taki czas, 偶e mamy ochot臋 na co艣 s艂odkiego, puszczam wodze wyobra藕ni i dzia艂am. Francuskie zawsze pomaga ;) dzisiaj ze 艣liwkami, na t膮 jesienn膮 s艂ot臋.
CO POTRZEBUJEMY:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 艣liwki - oko艂o 15 sztuk
- cukier waniliowy
- cynamon
DO DZIE艁A:
- Nastaw piekarnik na 200 stopni.
- 艢liwki umyj, przekr贸j na p贸艂 i wypestkuj.
- Ciasto rozwi艅 na blaszce. U艂贸偶 艣liwki i potnij na prostok膮ty. Na ka偶dym prostok膮cie powinny si臋 znale藕膰 dwie po艂贸wki 艣liwki. Posyp cukrem waniliowym oraz cynamonem.
- Wstaw do nagrzanego pieca - temperatura 200 stopni - czas 15-20 minut (w zale偶no艣ci od stopnia wypieczenia).
- Po wyci膮gni臋ciu trzeba poczeka膰, a偶 ostygn膮. 艢liwki s膮 baaardzo gor膮ce i mo偶na si臋 poparzy膰...w j臋zyk ;)
- Przed podaniem posyp cukrem pudrem lub polej lukrem.
Smacznego :)
to musi by膰 pyszne
OdpowiedzUsu艅bardzo :)
Usu艅Ju偶 si臋 za艣lini艂am :) pychota!
OdpowiedzUsu艅