stycznia 12, 2018

馃ゥ wega艅ski budy艅 kokosowo-orzechowy



Moja m艂odsza Siostra Alicja zaciekawi艂a mnie kiedy艣 jaglanym budyniem czekoladowym. W lecie przygotowa艂am jaglany budy艅 jagodowy, a dzi艣 serwuj臋 orzechowo-kokosowy budy艅 z kaszy jaglanej. Sekret tkwi w dok艂adnym blendowaniu tego deseru. Jest tak pyszny, 偶e skrad艂 moje serce na d艂ugo :)


CO POTRZEBUJEMY:
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 2 spore 艂y偶ki mas艂a orzechowego
  • 2 艂y偶ki syropu klonowego 


DO DZIE艁A:
  1. Kasz臋 wsyp do garnka. Zalej mleczkiem kokosowym, dodaj mas艂o orzechowe i podgrzej. 
  2. Gdy ca艂o艣膰 b臋dzie ciep艂a dodaj syrop klonowy do smaku. Zamieszaj i zblenduj na g艂adk膮 mas臋.

THERMOMIX DO DZIE艁A:
  1. Kasz臋 wsyp do naczynia. Zalej mleczkiem kokosowym, dodaj mas艂o orzechowe i ustaw 4 minut / temperatura 80 stopni / obroty 3.
  2. Nast臋pnie wlej syrop klonowy (do smaku) i miksuj - 1 minuta /obroty 5 zwi臋kszaj膮c do 8.





3 komentarze :

  1. Uwielbiam! Z kaszy jaglanej mo偶na stworzy膰 cuda :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsu艅
  2. A w kwestii mleczka kokosowego-czy ta sta艂膮 cz臋艣膰 z puszki tez czy tylko „wod臋”?zrobie for siur ;)

    OdpowiedzUsu艅
    Odpowiedzi
    1. wymiesza艂am mleczko w puszce, aby mia艂o jednolit膮 konsystencj臋 :)

      Usu艅

Copyright © 2014 馃崿 Smako艂yki Dominiki 馃崿 , Blogger