Moja m艂odsza Siostra Alicja zaciekawi艂a mnie kiedy艣 jaglanym budyniem czekoladowym. W lecie przygotowa艂am jaglany budy艅 jagodowy, a dzi艣 serwuj臋 orzechowo-kokosowy budy艅 z kaszy jaglanej. Sekret tkwi w dok艂adnym blendowaniu tego deseru. Jest tak pyszny, 偶e skrad艂 moje serce na d艂ugo :)
CO POTRZEBUJEMY:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleczka kokosowego
- 2 spore 艂y偶ki mas艂a orzechowego
- 2 艂y偶ki syropu klonowego
DO DZIE艁A:
- Kasz臋 wsyp do garnka. Zalej mleczkiem kokosowym, dodaj mas艂o orzechowe i podgrzej.
- Gdy ca艂o艣膰 b臋dzie ciep艂a dodaj syrop klonowy do smaku. Zamieszaj i zblenduj na g艂adk膮 mas臋.
THERMOMIX DO DZIE艁A:
- Kasz臋 wsyp do naczynia. Zalej mleczkiem kokosowym, dodaj mas艂o orzechowe i ustaw 4 minut / temperatura 80 stopni / obroty 3.
- Nast臋pnie wlej syrop klonowy (do smaku) i miksuj - 1 minuta /obroty 5 zwi臋kszaj膮c do 8.
Uwielbiam! Z kaszy jaglanej mo偶na stworzy膰 cuda :)
OdpowiedzUsu艅https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
A w kwestii mleczka kokosowego-czy ta sta艂膮 cz臋艣膰 z puszki tez czy tylko „wod臋”?zrobie for siur ;)
OdpowiedzUsu艅wymiesza艂am mleczko w puszce, aby mia艂o jednolit膮 konsystencj臋 :)
Usu艅