P膮czki to moja wielka s艂abo艣膰. W tym roku zarzeka艂am si臋, 偶e ich nie zrobi臋 na t艂usty czwartek. Jednak sta艂o si臋 jak zwykle inaczej. Tym razem przedstawiam Wam przepis na bezglutenowe p膮czuszki o smaku wanilii. Pyszna rozpusta gotowa w kr贸tkim czasie.
CO POTRZEBUJEMY:
- 230 g serka homogenizowanego waniliowego (zwr贸膰cie uwag臋, aby by艂 bezglutenowy)
- 2 jajka
- 1 szklanka m膮ki ry偶owej
- 1 spora 艂y偶eczka sody
- cukier waniliowy domowej robowty (przepis na domowy cukier waniliowy)
- olej do sma偶enia
DO DZIE艁A:
- Wszystkie sk艂adniki umie艣膰 w misce. Wymieszaj je widelcem - bardzo dok艂adnie na jednolit膮 mas臋.
- Cukier waniliowy wsyp do miseczki.
- W rondelku rozgrzej olej. K艂ad藕 艂y偶k膮 porcje ciasta lub formuj kulki i wrzucaj na na rozgrzany t艂uszcz.
- Sma偶 na z艂oto. Po wyci膮gni臋ciu wk艂adaj p膮czuszki do miseczki z cukrem i obtocz w nim ciastko.
THERMOMIX DO DZIE艁A:
- Wszystkie sk艂adniki umie艣膰 w naczyniu. Wymieszaj 10 sekund / obroty 4.
- Cukier waniliowy wsyp do miseczki.
- W rondelku rozgrzej olej. K艂ad藕 艂y偶k膮 porcje ciasta lub formuj kulki i wrzucaj na na rozgrzany t艂uszcz
- Sma偶 na z艂oto. Po wyci膮gni臋ciu wk艂adaj p膮czuszki do miseczki z cukrem i obtocz w nim ciastko.
Brak komentarzy :
Prze艣lij komentarz