W poprzednim po艣cie poda艂am Wam przepis na moje ulubione ciasto na pizz臋. Dzi艣 poka偶臋 pizz臋, kt贸r膮 lubi臋 najbardziej, czyli pizz臋 z rukol膮 i szynk膮 d艂ugodojrzewaj膮c膮. Wa偶na jest tutaj jako艣膰 sk艂adnik贸w, wi臋c je艣li zdecydujecie si臋 na przygotowanie tej w艂a艣nie pizzy, to absolutnie nie stosujcie zmiennik贸w.
CO POTRZEBUJEMY:
- sk艂adniki na ciasto:
- 400 g m膮ki
- 210 ml letniej wody
- 25 g 艣wie偶ych dro偶d偶y
- 30 g oleju rzepakowego
- 1 艂y偶eczka cukru
- 1 艂y偶eczka soli
- rukola
- 2 cebule
- szynka d艂ugodojrzewaj膮ca (8-10 plasterk贸w)
- 2 - 3 艂y偶ki koncentratu pomidorowego
- 4 - 5 艂y偶ek oliwy z oliwek
- 2 z膮bki czosnku
DO DZIE艁A:
- Przygotuj ciasto wg tego przepisu: przepis na ciasto na pizz臋.
- Gdy ciasto po艂o偶ysz na formie, posmaruj je koncentratem pomidorowym i skrop oliw膮. Wstaw do rozgrzanego pieca na 12-15 minut - temperatura 230 stopni.
- Czosnek obierz i przeci艣nij przez prask臋. Dodaj oliw臋, szczypt臋 soli i wymieszaj.
- Wyci膮gnij ciasto. Posmaruj je oliw膮 z czosnkiem. U艂贸偶 rukol臋, a nast臋pnie szynk臋.
- Podawaj z sosem czosnkowym.
THERMOMIX DO DZIE艁A:
- Przygotuj ciasto wg tego przepisu: przepis na ciasto na pizz臋 THERMOMIX.
- Gdy ciasto po艂o偶ysz na formie, posmaruj je koncentratem pomidorowym i skrop oliw膮. Wstaw do rozgrzanego pieca na 12-15 minut - temperatura 230 stopni.
- Czosnek obierz i przeci艣nij przez prask臋. Dodaj oliw臋, szczypt臋 soli i wymieszaj.
- Wyci膮gnij ciasto. Posmaruj je oliw膮 z czosnkiem. U艂贸偶 rukol臋, a nast臋pnie szynk臋.
- Podawaj z sosem czosnkowym.
Brak komentarzy :
Prze艣lij komentarz