Ostatnio mia艂am przyjemno艣膰 testowa膰 produkty ze sklepu mixit.pl. Moim faworytem s膮 liofilizowane owoce. Owoce s膮 poddane procesowi suszenia, ale zachowuj膮 sw贸j smak i aromat. Dodatkowo s膮 chrupi膮ce, co podsun臋艂o mi pomys艂, aby wykorzysta膰 je w sa艂atce. Pomys艂 zrealizowa艂am i nieskromnie stwierdzam, 偶e by艂 trafiony w dziesi膮tk臋. Intensywno艣膰 truskawek, malin i je偶yn doskonale zgra艂a si臋 ze s艂odkim buraczkiem i goryczk膮 rukoli.
CO POTRZEBUJEMY:
- rukola
- gotowany burak
- owoce suszone mrozem – np. takie: du偶e chrupi膮ce owoce MIXIT
- p艂atki migda艂owe
- oliwa
- 1 艂y偶ka soku z cytryny
- s贸l morska, pieprz
DO DZIE艁A:
- Rukol臋 umyj i u艂贸偶 w misce.
- Buraczka obierz, a nast臋pnie pokr贸j w cienkie plasterki. U艂贸偶 buraka na rukoli. Do艂贸偶 suszone owoce. Skrop oliw膮, polej sokiem z cytryny. Pos贸l oraz posyp 艣wie偶o zmielonym pieprzem.
- Na suchej i rozgrzanej patelni upra偶 p艂atki migda艂owe. Gdy b臋d膮 lekko rumiane posyp nimi sa艂atk臋.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy :
Prze艣lij komentarz