Feta pieczona z pomidorkami to pomys艂 na smaczn膮 i szybk膮 przek膮sk臋. Mo偶e by膰 podana na 艣niadanie, ale r贸wnie dobrze sprawdzi si臋 na kolacj臋. A je艣li zdecydujesz si臋 ugotowa膰 makaron, mo偶esz rozdrobni膰 fet臋 po upieczeniu, wymiesza膰 z makaronem, oliw膮 i odrobin膮 wody z gotowania. Tak偶e wyb贸r nale偶y do Was, kt贸r膮 wersj臋 wybierze.
CO POTRZEBUJEMY:
- kostka fety (musi by膰 to ser feta, nie ser kanapkowy, kt贸ry potocznie nazywamy fet膮, poniewa偶 ten drugi nie upiecze si臋, a zwa偶y)
- pomidorki koktajlowe
- cukinia najlepiej m艂oda i cienka (opcjonalnie)
- oliwa
- tymianek
DO DZIE艁A:
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.
- Fet臋 po艂贸偶 w naczyniu 偶aroodpornym. Obok u艂贸偶 pomidorki i cukini臋 pokrojon膮 w plasterki.
- Polej wszystko oliw膮.
- W艂贸偶 do piekarnika na 20 minut.
- Udekoruj tymiankiem i podaj z pieczywem. Ta porcja jest wystarczaj膮ca dla 2 os贸b.
Brak komentarzy :
Prze艣lij komentarz