Sko艅czy艂a nam si臋 maj贸weczka, ale te偶 zacz膮艂 czas biesiadowania na 艣wie偶ym powietrzu. Jednak nie ka偶dy lubi kie艂baski i mi臋sne smako艂yki z grilla. W艂a艣nie z tego powodu przygotowa艂am co艣 specjalnego - tatar z suszonych pomidor贸w. Polecam u偶y膰 dobrych produkt贸w, w szczeg贸lno艣ci prawdziwie w艂oskich pomidor贸w. Przepis oczywi艣cie jak to u mnie banalnie prosty.
CO POTRZEBUJEMY:
- oko艂o 60 g og贸rk贸w konserwowych
- 20 g kapar贸w
- 1 艂y偶eczka musztardy Dijon
- gar艣膰 posiekanej natki pietruszki
- 125 g ods膮czonych z oleju suszonych pomidor贸w @pontiofficial
- papryka w臋dzona, pieprz
- s贸l opcjonalnie - do smaku
DO DZIE艁A:
- Do malaksera w艂贸偶 og贸rki, kapary i musztard臋, dodaj papryk臋, pieprz i zmiksuj na drobne kawa艂eczki. Dodaj pietruszk臋, suszone pomidory i powt贸rz czynno艣膰.
- Tatara mo偶na nak艂ada膰 bezpo艣rednio na kanapki. Druga opcja to podawa膰 na talerzu z pieczywem obok. Warto przy pomocy okr膮g艂ej foremki nada膰 艂adny okr膮g艂y kszta艂t i udekorowa膰 listkiem pietruszki.
THERMOMIX DO DZIE艁A:
- Do naczynia w艂贸偶 og贸rki, kapary i musztard臋, dodaj papryk臋, pieprz i zmiksuj 3 s / obroty 6. Zgarnij sk艂adniki ze 艣cianek na dno. Dodaj pietruszk臋, suszone pomidory i powt贸rz czynno艣膰 - 3 s / obroty 6.
- Tatara mo偶na nak艂ada膰 bezpo艣rednio na kanapki. Druga opcja to podawa膰 na talerzu z pieczywem obok. Warto przy pomocy okr膮g艂ej foremki nada膰 艂adny okr膮g艂y kszta艂t i udekorowa膰 listkiem pietruszki.
Brak komentarzy :
Prze艣lij komentarz